Sydsjællands Amatørgeologiske Forening
S.A.F.
. Forsiden Bestyrelsen Aktiviteter Medlemskab Medl.bladet Turbilleder .
. Nye fund Foreningsnyt Biblioteket S.A.F.s venner Stenmessen Links .
. Aktivitetsaftener Fossilgruppen Mineralgruppen Strandstensgruppen Interessegrupper Lokaliteter .

 

Billeder fra klubturen til Skanderborg, Vestbirk sandleje og Vorvadsbro sandgrav 3&4/11-2012 (foto Stisser)

Klubtur til Det Midtjyske Søhøjland

Til denne weekendtur blev vi Esther og Kristian, Annette og Flemming, Bodil og OC og Finn, Kurt og vovsen. Hans-Henrik måtte melde fra, da han skulle opereres i knæet dagen før.
Vejret passede fuldstændig til vores planer. Regnvejr om lørdagen, hvor vi var indendørs og fint solskin søndag, hvor vi var ude.
Vi mødtes hos Michael Bak’s forældre i Skanderborg lørdag ved 13-tiden. Her gik Bodil straks i gang med at finde de bøger, som vi ønskede os fra Claus Hedegaards faggeologiske samling. Der var bøger fra gulv til loft + en masse flyttekasser med flere bøger i. Der var nok at gøre, det lykkedes at finde de fleste. Der var også masser af skuffer og skabe med flotte mineraler og enkelte fossiler. Ved 16 - tiden kom Michael og vi fik sat pris på de bøger/mineraler/ fossiler vi havde funder frem.
Michael’s far lavede dejlig kaffe og kage til os, det blev rigtig hyggeligt. Om aftenen spiste vi på kinesisk restaurant. Senere hjemme på vandrehjemmet samlede vi os på ”pigernes lukaf” hvor vi hyggede med kaffe og hjemmebagte kager, der var ikke meget plads, men stort hjerterum.  
Om søndagen skinnede solen da, fordi vi skulle ud at finde Voervadsbro sandgrav og forstenet træ, men vi kørte et par km forbi og - ja lige pludselig var vi i Vestbirk stenleje. Det var et rigtig godt sted, hvor vi søgte rundt omkring i graven og fandt vældig mange vindslebne sten og meget andet godt. Vi blev hurtigt enige om, at der ikke længere var nogen grund til at køre de ekstra kilometer til Isenvad. Det var et fantastisk flot landskab vi befandt os i. Vi kørte videre til Voervadsbro og fandt hurtigt det forstenede træ og slæbte en masse med hjem.
Vi fandt et sted ved Gudenåen, hvor der var borde og bænke, det var en kano lejerplads. Her nød vi sen frokost og solens sidste stråler og sagde hinanden tak for en dejlig og hyggelig tur.

                                                                                                                                                        Stisser

Til sidetop