Sydsjællands Amatørgeologiske Forening
S.A.F.
. Forsiden Bestyrelsen Aktiviteter Medlemskab Medl.bladet Turbilleder .
. Nye fund Foreningsnyt Biblioteket S.A.F.s venner Stenmessen Links .
. Aktivitetsaftener Fossilgruppen Mineralgruppen Strandstensgruppen Interessegrupper Lokaliteter .

 

Billeder fra Kullenturen med Nordvest Sjællands Stenklub d. 11/8-2013

Vi var 5 gæve stensamlere fra SAF som mødtes med 10 gæve ditto fra NVS på P-pladsen ved Mc Donald på Kongevejen i Helsingør. Mogens Hansen fortalte om, hvilke planer og steder vi skulle besøge i løbet af dagen. Derefter kørte vi ombord på færgen til Helsingborg. Himlen var ind imellem blå med solskin men samtidig blæste vinden spændende regntunge og mørke skyformationer ind over hovederne på os. Regnen kom dog først ved 18 tiden, så det var heldigt.
1. stop: Nyhamnsläge ved Svartahallavägen. Her gik vi ned til en fin stenstrand, der så meget spændende ud. Vi så Doleritgangene, som førte fra kystlinjen langt ud i havet. På dette sted kan man bruge meget mere tid end vi havde til rådighed.
2. stop: Krabberup Slot eller Borg. Et meget fint gammelt Slot med voldgrave omkring og specielle bygninger og en stor flot park med rosenhave mm. I en af sidebygningerne var bl.a. indrettet restaurant med små café borde med ternede duge. Det så vældig hyggeligt ud, men altså ikke for folk med medbragte madpakker.
3. stop: Mölle hamn var et godt sted, hvor vi kunne sidde på bænken i læ bag molen og spise frokost og samtidig nyde synet af den idylliske og smukt beliggende Mölle by. På bjergsiden langs små snoede veje lå hus ved hus i forskellige farver og forskelligt materiale og flere flotte store hvide hoteller, alt meget velholdt. En rigtig ferieby.
4. stop: Ransvik. Her skulle vi finde ”diamantklippen”. Der var meget smukt og vi søgte rundt efter den berømte klippe, den var ikke helt let at finde, men Mogens fandt den og da han kom op fra et noget ufremkommeligt krat gav han mig en lille sten og sagde: ”skynd dig at putte den i lommen, så ingen ser det, for ellers kommer politiet” og det gjorde jeg. Nu ejer jeg en meget flot lille granatamfibolit fra Kullen - og den er jeg glad for.
5. stop: Kullaberget ved fyret, vi var højt oppe man kan også sige, der var langt ned. Meget flot udsigt, vi kunne bl.a. se Hesselø. Og her var himlen helt fantastisk med godt gang i vejret, masser af vind og store tunge skyer kom flyvende og sol og genspejling fra havoverfladen. Der lå også et lille Museum med gratis adgang. Fra Kullaberget sagde vi farvel til NVS og kørte til
6. stop: Arild hamn. Dette sted var en idyllisk lille hamn med mange fine små klinkbyggede træjoller og børn som fangede krabber og igen en fantastisk flot himmel med sol, skyer osv.
7. stop: Viken mellem Höganäs og Helsingborg. Dette sted besøgte vi på hjemvejen, her kan man finde rød jaspis, hvis man er heldig. Og så kom regnen og det var tid til at køre til Helsingborg ombord på færgen og hjem.En dejlig tur med besøg på mange steder og sammen med fantastiske og rare stensamlere og der er jo ikke så langt til Kullen, hvem ved måske går turen snart til Kullen igen.

Stisser

Til sidetop