Sydsjællands Amatørgeologiske Forening
S.A.F.
. Forsiden Bestyrelsen Aktiviteter Medlemskab Medl.bladet Turbilleder .
. Nye fund Foreningsnyt Biblioteket S.A.F.s venner Stenmessen Links .
. Aktivitetsaftener Fossilgruppen Mineralgruppen Strandstensgruppen Interessegrupper Lokaliteter .

 

Billeder fra indsamlingsturen til Møn d. 6/8-2011

  Hans-Henrik havde planlagt en tur til Møns Klint med det formål, at skaffe fossiler til den nye udstilling af fossiler som han har opbygget på Geocenter Møns Klint.
Vi mødtes alle elleve ved Jydelejet kl. 09.00, det må have været forskellige vejrudsigter der var blevet lyttet til til morgenkaffen, der var i hvert fald meget forskel på fodtøjet.
Vel nede på stranden, begyndte fossiljagten så. Om det blev til nogle danekrælignende fund, ved jeg ikke, men det blev til en hel del vættelys, søpindsvin og andet krimskrams som kunne bruges til undervisning og andet i skolestuen.
Kl. 12.00 var vi tilbage ved bilerne og de medbragte madpakker, efter endt skafning kørte vi til Geocentret, hvor vi fik lejlighed til at se den nye fossiludstilling som Hans-Henrik har opbygget. Og jeg må nok sige, at det har han gjort rigtigt flot, der var doneret rigtig mange flotte fossiler, som blev præsenteret på flotteste vis, og så var udstillingen ikke engang helt færdig, idet der manglede et par kameraer, så man også fik mulighed for at se de helt små ting. Vi fik også at vide at Danekræudstillingen var blevet forlænget med 5 år, den er også et besøg vær. Efter at have været inde og se 3D-filmen SEAREX, var det gratis kaffe og kage i Cafe Sommerspiret.
Og så kom dagens store overraskelse, idet Inge Merete Jensen som var gift med nu afdøde Vagn Ove Jensen, som var initiativtager til Geocentret, syntes at vi skulle have lov til at gå på rov og plyndre samlingen efter Vagn Ove, og det lod vi os ikke sige to gange.
Endelig havde Hans-Henrik fundet et indsamlingssted, hvor underlaget var jævnt, og hvor man ikke skulle gå og stikke rø… i vejret hele tiden, og ”fundene” var rigelige, så alle fik fyldt poserne.
Så vi har al mulig grund til at sige H-H tak for en god tur.
Niels

Til sidetop