Sydsjællands Amatørgeologiske Forening
S.A.F.
. Forsiden Bestyrelsen Aktiviteter Medlemskab Medl.bladet Turbilleder .
. Nye fund Foreningsnyt Biblioteket S.A.F.s venner Stenmessen Links .
. Aktivitetsaftener Fossilgruppen Mineralgruppen Strandstensgruppen Interessegrupper Lokaliteter .

 

Billeder fra klubturen til Møn d. 13/10-2012 (foto Stisser)

Første destination var Busemarke grusgrav. Her mødtes rigtig mange fossil og stensamlere. Vi var allerede 12 personer fra det sædvanlige startsted ved Næstved station og nogle kom til under vejs. Ved Busemarke grusgrav myldrede endnu flere frem, vi var ca. 20 fra SAF og ca. 9 fra MAF og TRILOBITTEN næsten 30 personer i alt fordelt i 13 biler.
Fra morgenstunden havde det regnet ganske kraftigt så meget snart kunne adskillige fremvise tunge, lerede og plørede gummistøvler, men i løbet af dagen viste vejrguderne os den smukkeste efterårs dag, hvilket betød at vi rigtig kunne nyde stranden ved Hvideklint.
Ved Busemarke grusgrav fandt vi mange ledeblokke og store kvartsklumper som vi samlede til et elektrisk forsøg som senere skal foretages i klubben. Vi fandt også mange kuglesvampe og andre svampe og vi fandt stromatoporoidéer, pycnodonte, søpindsvin, kalkstykker med forskellige slags snegle i, kalkplader fulde af søliljestilke og palæoporellakalk, koraler og sten med flotte krystaller. Der var rigtig meget forskelligt materiale og jeg kunne forstå, at det blev gravet op af søen, der var i forbindelse med grusgraven.
Ligesom de mange flokke af skræppende gæs på himlen over os, trak vi også væk fra Busemarke grusgrav. Lidt før Stege parkerede vi ved en rasteplads med bord og bænke, der var lige nøjagtig plads til alle 13 biler, her indtog vi den medbragte frokost.
Derfra kørte vi til Hjelm bugt for enden af Ørebæksvej ved en stejleplads og med lidt besvær fik vi parkeret alle bilerne, men det gik.
Ved Hvideklint fandt vi vættelys, søpindsvin, brachiopoder, kammuslinger, kalkrørsorm, mosdyr og bl.a. et spændende stykke flint med en lidt trykket skal fra et stort søpindsvin og derudover 2-3 pyritklumper, jeg har aldrig set noget lignende (men jeg har også uendelig meget til gode) nydeligt og flot det var det.
Tak til alle for en fin tur, dejligt selskab og gode fund. 
Stisser             

Til sidetop