Sydsjællands Amatørgeologiske Forening
S.A.F.
. Forsiden Bestyrelsen Aktiviteter Medlemskab Medl.bladet Turbilleder .
. Nye fund Foreningsnyt Biblioteket S.A.F.s venner Stenmessen Links .
. Aktivitetsaftener Fossilgruppen Mineralgruppen Strandstensgruppen Interessegrupper Lokaliteter .

 

Turen til Halskov Vænge d. 3/8-2008
Foto Birgit Larsen

D. 3.8. havde Venneforeningen arrangeret en kultur- og strandtur til Halskov Vænge på Falster for at opleve gravhøje, stendysser og istidslandskaber, samt gå en tur på stranden og for de friske få en dukkert i Østersøen.
Halskov Vænge er et lille område, der rummer 6 dysser og 72 gravhøje og som stammer helt tilbage fra bronzealderen. Området rummer også gamle træer tilbage fra 1700 tallet og H.C. Andersen fandt på ture i naturen her inspiration til sit forfatterskab.
Ad stier, gennem brombærkrat og over åbne marker. blev vi guidet rundt til de forskellige dysser og kom bl.a forbi "Spejder-Stenen", som efter sigende vender sig, hvis man har nybagt brød med. - det gjorde den nu ikke. Efter at have nydt vor medbragte mad på bænke ved museet, kørte vi til Hesnæs Havn, hvor vi var 5, som snuppede en dukkert, soppede og slikkede solskin imens resten gik en tur og kikkede på strandsten. Det var vist begrænset, hvad der kom med hjem i muleposerne, men vi havde alle en dejlig tur ved skov, strand og vand 
Birgit L.

Til sidetop