Sydsjællands Amatørgeologiske Forening
S.A.F.
. Forsiden Bestyrelsen Aktiviteter Medlemskab Medl.bladet Turbilleder .
. Nye fund Foreningsnyt Biblioteket S.A.F.s venner Stenmessen Links .
. Aktivitetsaftener Fossilgruppen Mineralgruppen Strandstensgruppen Interessegrupper Lokaliteter .

 

Billeder fra turen til Tarup Davinde Grusgravmuseum samt Fyns Hoved

Bzzz sagde brobizzen, og vi var på vej til Fyn, nærmere betegnet Stenmuseet i Davinde gamle grusgrav. Museet er opbygget af medlemmer af Den Fynske Stenklub, Danmarks ældste fra 1968, og det er imponerende, hvad de har præsteret her i det gamle værksted fra det nu nedlagte asfaltværk på Udlodgyden 52, Davinde. Museet er bygget op omkring to store private samlinger, den ene med ledeblokke, medens den anden er fossiler og fossilførende blokke, et meget flot lille museum med skolestue og det hele. Efter at have set os mætte på de mange flotte ting, slog vi et smut forbi ammoniten, som er en stor tidsspiral formet som en ammonit ved hjælp af sten, som er lagt i den rigtige tidsmæssige rækkefølge.
Nå, men der skulle jo også ledes efter sten, vi forsøgte først i en nærliggende grusgrav, men den bar sit navn med rette, der var stort set kun grus.
Vi udstak derefter en kurs som førte os til Fyns Hoved, her var til gengæld masser af sten, det eneste der ikke var ret meget af, var porfyrer, men ellers var udvalget righoldigt.
Sidst på dagen slog vi et smut ind om Lindshøj klint, men der var ikke så meget at komme efter, så den bil jeg kørte med, satsede ret hurtigt på igen at høre et bzzz på vej mod Sjælland. Men tak til Hans-Henrik for en fin og god tur.
Niels

Ved ammoniten
I Grusgraven
På Fyns Hoved
Ved Lindshøj klint

Til sidetop