Sydsjællands Amatørgeologiske Forening
S.A.F.
. Forsiden Bestyrelsen Aktiviteter Medlemskab Medl.bladet Turbilleder .
. Nye fund Foreningsnyt Biblioteket S.A.F.s venner Stenmessen Links .
. Aktivitetsaftener Fossilgruppen Mineralgruppen Strandstensgruppen Interessegrupper Lokaliteter .

 

Billeder fra turen til Enø d. 26/5-2012

  I T-shirt og shorts drog vi mod Enø strand for at afsøge de lokale klinter for ledeblokke, fossiler og et enkelt Calcit-konglomerat. Ud over et par lystfiskere, som også håbede på gode fangster var vi alene på stranden.
Vi gik til højre (selv om det længe havde været min tanke at vi skulle undersøge stranden mod venstre). Finn, Inge og Kurt, Ester og Christian samt undertegnede indtog forventningsfulde stranden.
Sten var der nok af men desværre ingen Danekræ, heller ikke en egentlig vinder i vores konkurrence om at finde flest søpindsvin lykkedes. Kurt og Christian fandt et hver.
På vej rundt om pynten så vi en stor flok andeunger, det var nu edderfugleunger fik jeg at vide, der var tre- fire hunner der havde alle ungerne ca. 60 stk. i ”børnehave” og ved synet af de gæve amatørgeologer svømmede hele børnehaven til havs. Vi vendte sten og beundrede de flotteste strandkål, som stod flere steder på stranden.
Turen var ret lang. Inge gik tilbage efter bilen og kørte til Karrebæksminde for at hente resten af stenfinderholdet, når vi nåede frem. På vejen kom vi forbi Calcitkanglomeratet. Der stod en stor klump på stranden og der sad stadig en del i skrænten. Der var som for år tilbage desværre ingen flotte Calcit krystaller der tittede frem, kun grå beton lignende Calcitmasse.
Vi gik helt til Karrebæksminde hvor Inge ventede med bilen. Det sidste stykke gik vi gennem sommerhusområdet hvor masser af vilde planter prydede vores vej, specielt de vilde hyben duftede rigtig af sommer.  Så blev vi kørt tilbage til p-pladsen hvor Finn ventede. Finn var gået tilbage da han stadig ikke er så mobil (efter styrtet sidste vinter, ned fra trappen ved klublokalerne). Frokosten blev indtaget med udsigt over Karrebæk fjord, bierne summede, sommerfuglene føj rundt og de forskellige fund blev beundret. Inge havde kage med til kaffen – det var en drøm, altså en drømmekage og under indtagelse af samme kage blev vi enige om at en is ville være en god afslutning på sådan en sommertur. På vejen hjem stoppede vi ved ishuset ved Borgnakkeskoven – købte is – og nød dem. UHM.
Tak for en god tur:                                                                                  
H-H.


Calcite konglomerat 

Der flages 

Der ledes 

Edderfugle

Evt. Alpe-brilleskulpe 

Gnejs

Håret høgeurt 

Havtorn 

Kurt higer og søger 

Marguritter

Masser af sten 

Nogle samler andre bader 

Se Calcithærdningslaget midt i profilet 

Strandkål 

Velduftende hybenroser

Til sidetop