Sydsjællands Amatørgeologiske Forening
S.A.F.
. Forsiden Bestyrelsen Aktiviteter Medlemskab Medl.bladet Turbilleder .
. Nye fund Foreningsnyt Biblioteket S.A.F.s venner Stenmessen Links .
. Aktivitetsaftener Fossilgruppen Mineralgruppen Strandstensgruppen Interessegrupper Lokaliteter .

 

Billeder Fra Klubbens tur til Geocenter Møns Klint d. 4/8-2007

Lørdag d. 4/8 var vi 17 personer, der i fællesskab skulle besøge og se Geo Center Møns Klint, GCMK.
Vi blev som aftalt modtaget af Nils Natorp kl. 10.04 i sandkassen foran GCMK.
Nils fortalte om den træge start og selve projektet om at få stablet de 100 millioner kr. på benene som GCMK var budgetteret til at koste.
Efter denne intro gik vi ind og ned og samtidig 70 mio. år tilbage i tiden.
Her blev vi mødt af en 12 meter lang Mossosauer og en kokolit på størrelse med en Nilfisk støvsuger. Nils fortalte og fortalte og vi trykkede og trykkede os igennem de mange interaktive skærme der på forbilledlig vis, fortæller historien om kridthavet og dets beboere.
Selvfølgelig var forventningerne til selve fossiludstillingen særlig store. Her blev kigget oppe og nede, igennem og rundt om og alle var enige om, at de gerne ville have en udstilling magen til derhjemme.
Og når det er sagt skal det også siges, at fossiludstillingen har store mangler - hvis man forventer at finde en - lad os så bare sige, næsten komplet samling af fossiler fra Møns Klint.
Her kunne det være en ide at starte en eftersøgning blandt passionerede samlere, som ville donere forskellige fund til samlingen.
Så er den ide givet videre !
GCMK er et mønstereksempel på, hvordan også ikke geologiinteresserede fatter interesse for og forståelse for - geologien. Jeg har endnu til gode at høre om nogle besøgende, der har fundet besøget kedeligt. Så her må vi fra alle de danske amatørgeologer sige BRAVO.
GCMK kan kun øge interessen for vores dejlige hobby - geologien!
Rundvisningen blev afsluttet i afdelingen for nutidigt kryb. Jeg vil gerne rose Nils for en rigtig god rundvisning.
Nils har evnen til at præsentere stoffet med en indlevelse og begejstring for emnet, som er yderst smittende.
Efter et besøg hos Charlotte i kiosken, hvor der blev købt forskellige hæfter, bøger osv, gik turen til stranden ved Jydelejet.
Inden vi steg ned til stranden nød vi de medbragte klemmer i strålende solskin sammen med en flok heste, der i øvrigt var fuldstændig ligeglade med os stensamlere.
Stranden bød ikke på så meget andet end en flot naturoplevelse. Skreddet er nu kun 1/4 del af det oprindelige og på denne årstid er selv vættelysstumperne samlet op.
Flemming fandt dog en flintknold der til forveksling lignede et hundehoved. Han blev fotograferet sammen med sit fund, som skulle holdes ud i strakt arm, så man kunne se at han "var et hoved foran" !
Det var ikke de mange kg. i rygsækken der startede blæsebælgen på vej op af trapperne, men nok de mange trin. Da alle var "opstået" gik turen videre til camping Møns Klint. Her viste Ole Eskling rundt og fortalte om klinteskred og barndomsminder. Jeg havde fået opfattelsen, at Ole ville byde de besøgende på en kop kaffe - men vi endte altså med selv at købe soft-is i kiosken.
Trætte i hovedet af de mange indtryk, og den dejlige sol, vendte vi atter næsen hjemad, efter en god dag i det fri.
Hans-Henrik

Til sidetop