Sydsjællands Amatørgeologiske Forening
S.A.F.
. Forsiden Bestyrelsen Aktiviteter Medlemskab Medl.bladet Turbilleder .
. Nye fund Foreningsnyt Biblioteket S.A.F.s venner Stenmessen Links .
. Aktivitetsaftener Fossilgruppen Mineralgruppen Strandstensgruppen Interessegrupper Lokaliteter .

 

Billeder fra turen til Røsnæs d. 27/3-2011

På P-plads ved Næstved Station mødtes: Birgit, Finn, Monika, Inge, Kurt, Inge Egelund, Mette, Merete og mig. Vi kørte til Røsnæsgården. Her mødtes vi med Bodil, OC, Esther, Kristian, Annette og Flemming, i alt 15 saf’ere.
Alle kørte vi til P-pladsen ved Røsnæs fyr. Det var rigtigt sten-tur-vejr, solen skinnede fra en næsten skyfri himmel.
Turens 1. etape gik langs stranden rundt om Røsnæs pynt. Tilbage på P-pladsen slog vi os ned ved et af de mange borde og bænke der findes her. Vi betragtede gode fund og madpakkerne, der var bl.a. fundet et stort stykke silkespat, et smukt håndstykke basalt med en pyrit klump. I flint blev der funder en meget pæn micraster og en søpindsvinepig. Og der blev fundet en del mangan betrukkne lerjernsten og større og mindre ovale sten til at lave varder af og meget meget mere.
2. etape. Vi kørte til Ulstrup og ud ad Ulstrup Sønderstrand til P-pladsen med udsigt over Kirkebugten. Her fulgte vi stranden mod øst (til venstre) et lille stykke og tilbage igen. Her var masser af turister, så der var gang i snakken. Tilbage på P-pladsen nød vi kaffe med dejlige hjemmebagte kager og beundrede de fine fund bl.a.  gravegang med tungspat/baryt-krystaller indeni, en stor brachiopod i flint m.m.
3. etape. Vi kørte til Charlesvej og gik ned ad den fine trappe til stranden med det plastiske ler og fandt en del gravegange og en del mangan-betrukkne lerjernsten og rødt og grønt plastisk ler.
På hjemvejen kørte vi omkring Mullerup Kro, fordi vi havde set en strimer bag på en bus med en annonce for STEGT FLÆSK MED PERSILLESOVS – øv det serverede de kun om onsdagen.  
Tak til alle for godt vejr, gode fund og dejlig stemning.
Stisser